Українська мова і література. Тести для підготовки до ЗНО

Середницька А. Я.
Код: 978-966-941-573-8
Навчально-методичний посібник. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2021. 224 с. Формат 145 х 200 мм. М’яка обкладинка.
Ціна:120,00грн.
Weight: 0 кг

У навчально-методичному посібнику вміщено понад 600 тестів, згрупованих у 10 варіантів, за змістом наближених до тестового зошита зовнішнього незалежного оцінювання.
Для старшокласників, абітурієнтів, а також викладачів і вчителів, котрі зможуть використовувати посібник як джерело практичних завдань.

Зміст

Шановні старшокласники!

Про автора

Середницька Анна Ярославівна – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Львівської політехніки.

Українська мова і література

Щойно отримала збірник тестів для підготовки до ЗНО з української мови і літератури А.Я. Середницької.
Для тих, хто готується чи готує до ЗНО, цей посібник НЕ РЕКОМЕНДУЮ!!!
По-перше, хоча він рекомендований Науково-методичною радою 17.02.2021 р., він десь на 96% збігається із тестами для абітурієнтів 2013 року (К.:Знання, 2013.-222с.). На той час тести були актуальні, через 8 років, безперечно, НІ.
По-друге, зовсім не відповідають новому формату ЗНО (тобто укладачка або поняття не має про нові підходи до ЗНО з української мови і літератури, або полінувалася щось змінювати). Замінені лише завдання з літератури, які стосувалися творів, вилучених з програми. Лише це може пояснити трактування "За новою програмою..."
По-третє, немає завдань стосовно нововведених творів (правда, згадується "новий", але класично знайомий "Захар Беркут").
По-четверте, архаїчні завдання стосовно роботи з текстом (а тепер їх не один, а три).
По-п'яте, cтруктура завдань, їх змістове наповнення кардинально різняться від завдань нового формату.
ВИСНОВОК. Марно витрачені 170 грн + 36 за послуги пошти.
Звертайте увагу на напрацювання динамічних учителів-практиків, а не публікації (бо цього вимагає вчене звання) класиків-науковців, які не встигають за новаціями і просто вводять в оману покупців, не надаючи зразків сторінок.