Українське медичне слововживання

Томашевська О. Я., Дзісь Є. І.
Код: 978-966-941-854-8
Навчально-методичний посібник. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2023. 144 с. Формат 145 х 200 мм. М’яка обкладинка.
Ціна:224,00грн.
Weight: 0 кг

Посібник з українського медичного мовлення містить вивірені й продумані поради щодо вживання низки наукових термінів, слів і висловів. Він призначений для вдосконалення української мови медицини, подолання її значного зросійщення, надмірної латинізації та некоректної англіїзації. У пошуках найвідповідніших медичних термінів автори звертаються до багатьох словників як сучасних, так і давніших, створених ще до початку лінгвоциду українського наукового назовництва.
Для кращого сприймання посібник багатий на таблички-словнички із властивими українській мові словами й словосполуками, якими треба замінити хибні відповідники, містить пояснення до них і цитати з літературних джерел. Видання завершує сумарний словничок.
Для викладачів і студентів вищих медичних навчальних закладів, лікарів, медичних сестер / медичних братів, науковців, службовців у царині охорони здоров’я.

Зміст

Передмова

Про авторів