Світла вдячна пам'ять першому директорові Видавництва Львівської політехніки

Богдан Іванович Крохмальний (27 квітня 1953 – 4 жовтня 2022), кандидат технічних наук, науковий працівник Інституту енергетики та систем керування, у складні перші роки Незалежності України очолив щойно створене у Львівській політехніці видавництво і керував ним від 1993 до 1998 року.
Творити нову справу, новий колектив було непросто: на початках видавництво займало невелику частину будівлі на вулиці Колесси, вимушено ділячи дах з навчальними радіотехнічними лабораторіями, друкарська дільниця розташовувалась деінде, в технопарку на вулиці Городоцькій. Видавництво починалося з двох кабінетів і кількох комп’ютерів; малими силами працювали над методичними вказівками і вкрай потрібними студентам україномовними термінологічними словниками – з хімії, геодезії, електротехніки; перші видання були присвячені 150-річчю Львівської політехніки, яке університет відзначав 1994 року: «Державний університет «Львівська політехніка» (1844–1994)», «Відомі вчені Державного університету «Львівська політехніка».
Бути першопрохідцем завжди важко. Зате – не може не радувати, коли твоя справа живе і розвивається. Богдан Іванович був почесним гостем на урочистій академії з нагоди 25-річчя Видавництва Львівської політехніки.
Ми, колектив видавництва, збережемо світлу вдячну пам'ять про першого директора.