Українська культурно-аксіологічна рецепція польської літератури ХХ століття (1991–2018 рр.)

Нахлік О. С.
Код: 978-966-941-648-3
Монографія. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2021. 236 с. Формат 170 х 240 мм. М’яка обкладинка.
Ціна:282,00грн.
Weight: 0 кг

Монографія є першою порівняльно-літературознавчою студією української рецепції художньої та есеїстичної прози (в оригіналі та перекладах) польських письменників ХХ ст. Динаміку рецептивного процесу простежено на діахронному зрізі, у зіставленні з польськими, а принагідно й іншими європейськими трактуваннями аналізованих творів.
Виявлено інтерпретаційні домінанти текстів-реакцій українських інтелектуалів. Розкрито й осмислено проблематику рецептивних текстів, які систематизовано відповідно до виявлених у них культурно-аксіологічних акцентів. Більшість зібраних та упорядкованих матеріалів уведено в науковий обіг уперше. Укладено бібліографію українських перекладів і текстів-реакцій на творчість обраних для аналізу польських авторів.
Для науковців, викладачів і студентів гуманітарного профілю, громадсько-культурних та політичних діячів, а також для усіх, хто цікавиться розвитком українсько-польських взаємин, актуальними ціннісними орієнтаціями, культурними стратегіями та проблемами українського суспільства.

Зміст

Вступне слово академіка НАН України Ростислава Радишевського

Вступ