Катедрі української мови Національного університету "Львівська політехніка" – 30 років

"Світлого різдвяного дня 25 грудня 1989 року у все ще радянському просторі, у якому цей день був звичайним робочим, у Львівському політехнічному інституті було видано наказ про створення нового структурного підрозділу – катедри української мови. Мабуть, дата була символічною, бо саме Різдво тоді ознаменувало народження фахового центру, який мав стати осередком українства в цьому виші..."
За тридцять років, які минули відтоді, Львівська політехніка перейшла з майже тотально російської на українську мову навчання. У світ вийшли тисячі навчальних посібників, підручників, монографій, довідкових видань українською мовою.
Заслуга колективу катедри української мови в українізації одного з найбільших вітчизняних університетів очевидна. До 30-літнього ювілею катедри у світ виходить монографія "Українська реальність крізь призму терміна", автори якої Зоряна Куньч, Ірина Фаріон, Оксана Микитюк, Лілія Харчук і Галина Городиловська докладно висвітлюють історію катедри, розповідають про велику роботу, яку вже зроблено і яка триває далі, над виробленням і впорядкуванням української науково-технічної термінології.
Докладніше про книжку