Архітектурна композиція. Курс практичних занять та завдань

Обідняк М. М., Білінська О. Б.
Код: 978-966-941-165-5
Навчальний посібник / за заг. ред. С. М. Лінди. Друге видання, доповнене. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2018. 152 с. Формат 205 х 290 мм. М’яка обкладинка.
Ціна:230,00грн.
Weight: 0 кг

У першій частині посібника розглянуто архітектурні особливості композиції площини з метою розвитку творчого мислення та навичок вирішення взаємовідношення простору, аналізу архітектурної творчості як мистецького синтезу декору з урахуванням особливостей матеріалу та функції площини-об’єму, що властиво всім історичним архітектурним стилям, українським зокрема (народний; візантійський; ренесанс; бароко; модерн-сецесія; конструктивізм; хай-тек).
У другій частині посібника зосереджено увагу на архітектурних особливостях композиції об’єму в системі об’єм–простір. Засобами, що розвивають творчу уяву, є макетування моделей майбутнього проекту, які дають можливість втілити творчу ідею з послідовним аналізом: функціонального призначення, інженерії матеріалу конструкцій та естетики (пропорцій, структурності, каркаса) композиції в синтезі форми – площини – об’єму – простору. Вчать основ творчого мислення в системі як ландшафтно-культурного, так і спеціально-урбанізованого середовища.
Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямами “Архітектура” і “Дизайн”.

Зміст

Передмова

Про авторів