Морфологічне середовище для дослідження технічних систем

Зінько Р. В.
Код: 978-617-607-638-4
Монографія. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2014. 386 с. Формат 170 х 240 мм. Тверда оправа.
Ціна:372,00грн.
Weight: 0 кг

Запропоновано морфологічне середовище, яке моделює людське мислення. Використовуючи таке середовище, можна синтезувати методи створення нових конструкцій машин, технологічні процеси виготовлення нової техніки і нових продуктів взагалі. Ефективність нового продукту в складі технологічного процесу, досліджують за допомогою графів, що описують конструктивну схему машини, а потім за допомогою графів формують структуру математичної моделі функціонування машини. Це дає змогу скоротити трудовитрати на створення, дослідження і конструювання нових зразків техніки.
Монографія призначена для наукових та інженерних працівників, що займаються проблемами проектування нових машин та обладнання; може бути корисною для студентів ВНЗ, які вивчають суміжні курси, та аспірантів, що працюють у цій галузі наукових досліджень.

Зміст

Вступ

Про автора

ЗІНЬКО Роман Володимирович
Кандидат технічних наук. Доцент кафедри проектування та експлуатації машин Інституту інженерної механіки та транспорту Національного університету "Львівська політехніка".
Автор понад 110 наукових, науково-методичних праць, зокрема 9 навчальних посібників, 13 патентів. Сфера наукових зацікавлень: наукові основи створення та експериментальні дослідження енергоощадних машин та механізмів та їх ефективне функціонування в змінних умовах експлуатації. Серед досліджуваних об'єктів – транспортні засоби, мобільні роботи, спеціальні мобільні машини, подрібнювальні машини, тихохідні вітроенергетичні установки, машини побутової техніки.