Від античного світу – до філософії науки і техніки сьогодення

Серед вересневих новинок Видавництва Львівської політехніки – навчальний посібник професора Віктора Петрушенка "Філософія (вступ до курсу, історія світової та української філософії, фундаментальні проблеми сучасної філософії)".
Запропоновано для прочитання настановний методичний та теоретичний матеріал для вивчення філософії як навчальної дисципліни.
Конспективний, стислий характер викладу тем для простежування найважливіших, магістральних питань в історії філософії та у змісті її фундаментальних проблем. Унаслідок цього посібник передбачає доцільність звертання до інших філософських джерел: словників, філософських хрестоматій та антологій, оригінальних текстів. Матеріал посібника висвітлює основні питання навчальної програми з філософії.
Ретельне та вдумливе опрацювання розділів, виконання навчальних завдань і тестів дадуть змогу отримати необхідні знання з філософії як навчальної дисципліни, а також можуть стати імпульсом для подальших самостійних заглиблень у животворне море світової філософської думки.
У підручнику багато прикладів зі сфер культури, мистецтва, історії, людських життєвих взаємин.
Філософія була і залишається інтелектуальною формою пошуку відповідей на глибинні запитання людини, вона завжди потрібна людині, а особливо тоді, коли життя вимагає вибору, визначення моральної та соціальної позицій. Тому кожна людина тією мірою, якою її непокоять питання власного життєвого статусу, стає філософом.

Докладніше про книжку