Ірина Фаріон отримала Премію імені Івана Огієнка

13 травня у Брусилові (Житомирщина), на батьківщині Івана Огієнка, відбулося урочисте нагородження лауреатів премій імені Івана Огієнка 2016 року.
Одну з них – премію в номінації «наука» – отримала Ірина Фаріон за фундаментальну монографію «Суспільний статус староукраїнської мови у 14–17 ст.: мовна свідомість, мовна дійсність, мовна перспектива», яка побачила світ у Видавництві Львівської політехніки навесні минулого року.

На своїй Facebook-сторінці Ірина Фаріон написала:
«… Іван Огієнко вибудував основні духовні й духові опори нашої гуманітаристики: мова, культура, історія, церква. Я щаслива, що мчала до Брусилова, а не до Брюсселя. Наш правдивий шлях пролягає через наші духові столиці, серед яких і маленька батьківщина Огієнка – Брусилів. Дякую Богові, що могла торкнутися цього мікрокосмосу».

Нагадаємо, що Пре́мія і́мені Огіє́нка (Огієнківська премія) – премія, заснована Всеукраїнським товариством Івана Огієнка, Житомирськими обласними державною адміністрацією та радою, Національною спілкою письменників України, Фондом сприяння розвитку мистецтв, Всеукраїнським товариством «Просвіта» імені Тараса Шевченка для вшанування пам'яті вченого-мовознавця, письменника, перекладача, державного й церковного діяча, уродженця міста Брусилів Житомирської області Івана Огієнка – митрополита Іларіона.
Нею з 1995 року відзначають найкращих діячів у сфері розвитку духовності, культури, міжнаціональної та міжконфесійної злагоди.