Історія хімічної, хіміко-технологічної освіти і науки у Львівській політехніці (1844–1991)

Яворський В., Блажівський К.
Код: 978-617-607-860-9
Монографія. Друге видання, доповнене і доопрацьоване. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2015. 184 с. Формат 145 х 215 мм. Тверда оправа.
Ціна:165,00грн.
Weight: 0 кг

На основі архівних матеріалів, наявних публікацій та WEB-ресурсів висвітлено передумови виникнення хімічної освіти у Технічній академії – першооснові Національного університету “Львівська політехніка”, у хронологічній послідовності та у зв’язку із соціально-економічним і політичним становищем регіону відображено заснування, становлення та розвиток окремих кафедр і факультетів хімічного профілю за майже 150-річний період. Наведено відомості про організаторів кафедр, керівників факультетів, їхню науково-педагогічну та іншу діяльність, внесок у розвиток країни. Зроблено спроби пояснити окремі епізоди, історію розвитку хімічної освіти і науки, висловити свою оцінку та погляди на подальший розвиток освіти в Україні.
Монографія розрахована на фахівців хімічної, хіміко-технологічної освіти і промисловості, студентів хіміко-технологічних спеціальностей і всіх небайдужих до історії рідного краю.

Зміст

Передмови до першого і другого видань

Від авторів

Передмова

Про авторів