Датчики механічних величин на основі ниткоподібних кристалів кремнію, германію та сполук А3В5

Дружинін А. О. та ін.
Код: 978-617-607-702-2
Монографія / А. О. Дружинін, І. Й. Мар’ямова, О. П. Кутраков. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2015. 232 с. Формат 145 х 215 мм. Тверда оправа.
Ціна:120,00грн.
Weight: 0 кг

Проаналізовано фізичні основи створення напівпровідникових тензорезистивних датчиків механічних величин. Наведено характеристики тензорезисторів на основі ниткоподібних кристалів кремнію, германію та сполук А3В5 та результати досліджень впливу електронного опромінення на властивості ниткоподібних кристалів кремнію. Розглянуто технологічні основи виготовлення датчиків механічних величин на основі ниткоподібних кристалів кремнію для різних температурних діапазонів, а також їх конструктивні особливості. Описано датчики тиску різного призначення та їхні характеристики, а також датчики зусилля і прискорення. Розглянуто можливості створення багатофункційних датчиків для вимірювання механічних і теплових величин.
Для наукових, інженерно-технічних працівників і студентів, які навчаються за напрямом “Мікро- та наноелектроніка”, а також широкого загалу спеціалістів у галузі сенсорної електроніки та мікроелектроніки.

Зміст

Вступ

Про авторів