Залишкова міцність та довговічність ділянок нафтогазопроводів з дефектами

Осадчук В. А. та ін.
Код: 978-617-607-650-6
Монографія / В. А. Осадчук, О. Є. Андрейків, Ю. В. Банахевич, А. В. Драгілєв, А. О. Кичма. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2014. 264 с. Формат 170 х 240 мм. Тверда оправа.
Ціна:85,00грн.
Weight: 0 кг

Викладено наукові основи визначення напруженого стану і прогнозування залишкової міцності та довговічності труб і зварних з’єднань із наявними у них дефектами під дією циклічного і статичного навантажень в умовах корозійно-активних і воденьвмісних середовищ.
Запропоновано методику для визначення періоду докритичного росту втомних тріщин за двовісного і двочастотного навантаження і реалізовано метод розрахунку залишкового ресурсу труби нафтопроводу з внутрішньою поверхневою тріщиною з урахуванням реальних умов експлуатації.
Для наукових та інженерно-технічних працівників, які займаються проектуванням, виготовленням та експлуатацією обладнання трубопровідних систем, а також для аспірантів і студентів механічних спеціальностей вищих навчальних закладів.
Монографію присвячено пам’яті відомого вченого-механіка, доктора фізико-математичних наук, професора, завідувача кафедри зварювального виробництва, діагностики та відновлення металоконструкцій Національного університету “Львівська політехніка”, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки Василя Антоновича Осадчука.

Зміст

Передмова