Способи визначення елементів внутрішнього орієнтування та дисторсії об’єктивів цифрових неметричних знімальних камер

Глотов В. М., Пащетник О. Д.
Код: 978-617-607-630-8
Монографія. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2014. 104 с. Формат 145 х 200 мм. М'яка обкладинка.
Ціна:168,00грн.
Weight: 0 кг

Викладено способи визначення елементів внутрішнього орієнтування (координат головної точки, фокусної віддалі та еквівалентної фокусної віддалі варіооб’єктива) та дисторсії цифрових неметричних знімальних камер, що відрізняються від відомих тим, що їх можна реалізувати за допомогою простого та недорогого обладнання, поширених в топографо-геодезичному (фотограмметричному) виробництві уніфікованих пристроїв і приладів.
Наведено практичні приклади визначення елементів внутрішнього орієнтування і дисторсії об’єктивів деяких сучасних цифрових неметричних знімальних камер.
Для інженерно-технічних працівників, що займаються дослідженням і калібруванням наземної та аерознімальної апаратури і фотограмметричною обробкою цифрових знімків; може слугувати навчальним посібником з курсу «Прикладна фотограмметрія» для студентів спеціальності «Фотограмметрія і дистанційне зондування.

Зміст

Вступ

Про авторів

ГЛОТОВ Володимир Миколайович
Доктор технічних наук, професор кафедри фотограмметрії та геоінформатики Львівської політехніки. Основний напрям наукової діяльності – прикладна фотограмметрія та її застосування у кінематичних процесах.
Протягом останніх 30 років виконував аерознімання на територіях України і Таджикистану. Брав участь у науково-дослідних експедиціях в Антарктиду (2002, 2003, 2005, 2013), де очолював топографо-геодезичні загони.
Автор понад 165 наукових і навчально-методичних праць, автор і співавтор 13 патентів України на винаходи.

ПАЩЕТНИК Олеся Дмитрівна
Кандидат технічних наук. Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії (автоматизованих систем управління) Наукового центру сухопутних військ Академії сухопутних військ.
Автор 30 науково-технічних праць та 3 патентів України на винаходи.