Осцилографи та методи вимірювання радіотехнічних величин

Бобало Ю. Я. та ін.
Код: 978-617-607-550-9
Навчальний посібник / Ю. Я. Бобало, Л. А. Недоступ, М. Д. Кіселичник, О. В. Надобко. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2014. 88 с. Формат 145 х 200 мм. М'яка обкладинка.
Ціна:171,00грн.
Weight: 0 кг

Описано основні напрями розвитку осцилографії – однієї з найважливіших ділянок сучасної метрології. Наведено параметри осцилографів, структурні схеми, пояснення принципу дії. Звернуто увагу на питання вибору осцилографів для дослідження конкретних фізичних величин та на методи їх вимірювання. Також розглянуто питання практичного застосування цифрового осцилографа.
Для студентів напрямів підготовки “Радіотехніка”, “Телекомунікації” та “Радіоелектронні апарати”, а також для студентів інших технічних напрямів.

Зміст

Передмова

Радіоелектроніка

Купуючи цю книгу, я очікував отримати посібник по користуванню осцилографом, грунтований на практичному досвіді авторів, де б наприклад пояснювалось що таке х1 і х10 на щупі, навіщо це потрібно і коли і як застосовується, а не просто переклад українською мовою мануалу, який іде в комплекті до осцилографа. Оцінка книжці - двійка. Практичної користі з неї нема ніякої. І то двійка тільки через відмінну роботу видавництва по виготовленню цієї книги. Користь приведеної в ній інформації дорівнює нулю. 90% її і так інтуїтивно зрозуміла усім, хто знає шкільний курс електродинаміки. Це надто далеко від того рівня, який має бути в книзі від авторів з науковим ступенем у галузі технічних наук. Більше схоже на реферат першокурсника.