Міцність та пасивна безпека автобусних кузовів

Горбай О. З. та ін.
Код: 976-617-607-396-3
Монографія / О. З. Горбай, К. Е. Голенко, Л. В. Крайник. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2013. 276 с. Формат 170 х 240 мм. М’яка обкладинка.
Ціна:306,00грн.
Weight: 0 кг

У монографії висвітлено основні аспекти теорії пасивної безпеки та рівноміцності кузовів, методи комплексного їх дослідження стосовно сучасних нормативних вимог щодо її забезпечення під час перевезення пасажирів в автобусах. Викладено загальні питання забезпечення життєвого простору та міцності конструкцій каркасів кузовів автобусів у разі ДТП. Розглянуто проблеми пасивної безпеки автобусів різних типів на етапах проектування, виготовлення та сертифікаційних випробувань. Наведено методику та розраховано рамний і несівний тип кузова на рівноміцність конструкції методами комп’ютерного моделювання варіанта виконання вимог правил ДСТУ UN/ECE R 66. Висвітлено методи реєстрації, вимірювання та обробки експериментальних даних при випробуваннях автобусів на відповідність вимогам пасивної безпеки.
Монографія призначена для інженерів-дослідників і конструкторів проектних бюро автобусобудівної галузі, вишів, що готують бакалаврів та магістрів для автомобільної промисловості, а також технічних працівників автобусних підприємств, функціональні обов’язки яких пов’язані з безпекою дорожнього руху.

Зміст

Передмова